معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت؛ نیروی انسانی، زیرساختها، داشتن برنامه و کارتیمی از الزامات تولید علم در کشور است

| تاریخ ارسال: 1401/6/31 |
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت؛
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، نیروی انسانی، زیرساختها، داشتن برنامه و کار تیمی را از الزامات تولیدعلم دانست و افزود: تولید علم از اهداف تحقیقات و فناوری است و برای رسیدن به علم،  دانشگاه باید نیازهای جامعه را بداند، تحقیق کند تا به صورت تولید دانش به جامعه تزریق شود.

به گزارش وب دا - زنجان؛ دکتر یونس پناهی معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه  در نشست صمیمی با اعضای هیات علمی و دانشجویان دانشگاه؛ گفت: دو واژه امنیت و سلامت همواره مورد توجه حکومتها بوده است و بر آن تاکید داشتند، کشور ایران هم بر این دو مقوله تاکید داشته و برای این دو مولفه مهم هزینه نیز داده است در باب امنیت ۸ سال دفاع مقدس مبین این مطلب است.

وی تاکید کرد: مولفه سلامت و  ادبیات سلامت با علم گره خورده است و نقش دانشجویان و اساتید، تولیدعلم و دانش نقش اساسی و مهم است.

دکتر پناهی افزود: تضمین سلامت جامعه،  تنها وظیفه دانشگاه نیست، از وظایف دانشگاه این است که برای رسیدن به علم، تمام ظرفیت های جامعه را بکار بگیرد، دانشگاه باید نیازهای جامعه را بداند و متناسب با نیاز جامعه تحقیق صورت بگیرد و به صورت تولید دانش به جامعه تزریق شود.

وی در پاسخ به این سوال که؛  چه کسانی می توانند تولید علم کنند و شرایط تولید علم چیست؟ گفت: تولید علم شاخص دارد و اولین عامل نیروی انسانی است و در راس نیروی انسانی دانشجوست، وظیفه اصلی و جدی سیاستگذاران، استفاده از ظرفیت دانشجو در تولید علم است.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در ادامه افزود: در ایران از نظر تعداد دانشجو خوب هستیم ولی از نظر کیفی جایگاه خوبی در دنیا نداریم و باید کیفیت آموزش و پرورش را بالا ببریم، آموزش وقتی تاثیرگذار است که آورده ای برای جامعه داشته باشد.

وی جایگاه پژوهش درآمورزش ایران را با کشورهای منطقه مقایسه کرد و افزود: میانگین سرعت تولید علم در کشور ایران متوسط حدود ۸ است، در حال حاضر درمنطقه رتبه اول را داریم ولی سرعت تولید علم بالا نیست و در سال ۲۰۳۰ پیش بینی میشود با سایر کشورهای منطقه هم رتبه شویم و در سال ۲۰۳۵ بتوانند از ما پیشی بگیرند.

وی به ضرورت ارزیابی تولید علم در بین دانشگاههای کشور و قطب نیز تاکید نمود و گفت: شاخص دیگری در دنیا وجود دارد برای ارزیابی عملکرد نیروی انسانی که شاخص توسعه فناوری است.

دکتر پناهی با بیان اینکه در دنیا در توسعه فناوری در بین ۱۳۲ کشور جایگاه ما ۶۰ است؛ افزود: این  شاخص مولفه های ورودی و خروجی دارد، که تولید مقالات کاربردی و تاثیرگذار در جامعه از مولفه های خروجی است که  دانشجو، هیات علمی و نخبگان باید انجام دهند.

وی از  الزامات دیگر تولید علم زیرساختها و امکانات را نام برد و افزود:  در زمینه زیرساختها نیز سرعت تکثیر و تولید دستگاهها بالاست و باید برای خرید دستگاه نیز برنامه داشته باشیم و برای  هر وسیله ای هدف تعیین کنیم .

دکتر پناهی ارزش قایل شدن به دارائیها و داشته های ملی را مورد تاکید قرار داد و گفت: به دلیل اینکه منابع محدود داریم ولی خواسته ها نامحدود، باید خواسته هایمان متناسب با نیاز جامعه و دارائی ها و داشته هایمان باشد. در حوزه سلامت در کیفیت نیرو می خواهیم به جایگاهی برسیم که همه اینها هزینه می خواهد.

وی داشتن برنامه را سومین  مقوله مهم در تولید دانش عنوان کرد و افزود: نیروی انسانی با برنامه می تواند در تولید علم موثر باشد و داشتن برنامه نیز باید برگرفته از نیاز های جامعه و متناسب با استان خودمان باشد.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت داشتن روابط بین الملل را از دیگر مولفه های تولید علم دانست و گفت: روابط همیشه منحصر به روابط بین الملل نیست، برای استفاده از ظرفیتها ، استعداد ها و توانمندیهای سایر استانها و دانشگاهها و حتی در دانشگاههای قطب نیز روابط  و تعامل بین گروهی، استانی، قطب می تواند نقش مهمی ایفا کند.

وی رویکرد دانشگاه علوم پزشکی زنجان را درانجام تحقیقات مسئله محور مثبت ارزیابی نمود وافزود: امروزه شاخص تولید علم در دانشگاهی که بیشترین ارتباطات را داشته بیشترین کاربرد را هم خواهد داشت و آنچه مهم است نیروی انسانی با برنامه و با کارتیمی  نقش موثر و مهمی در تولید علم دارد.

گفتنی است؛ دکتر یونس پناهی معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با هدف حضور در اجلاس معاونان تحقیقات وفناوری کلان منطقه شش آمایشی کشور که جمعه اول مهر در سالن اجلاس مرکزهمایشهای بین المللی روزبه برگزار خواهد شد؛ صبح امروز وارد استان زنجان شد.

دکتر پناهی با همراهی دکتر بختیاری رئیس دانشگاه علوم پزشکی زنجان و معاونان و مسئولین دانشگاه در ابتدا برای ادای احترام به مقام شامخ شهدای هشت سال دفاع مقدس در مرقد شهیدگمنام دانشگاه حضور یافت.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در نشست صمیمی که با اساتید و دانشجویان دانشگاه ترتیب داده شده بود حضور یافت و به سوالات مطرح شده پاسخ گفت.

منبع خبر وبدا مرکز زنجان

مطالب مشابه

دفعات مشاهده: 945 بار   |   دفعات چاپ: 7 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر